Productie- en opslagruimte met kantoren

Haspagro

Het ontwerp omvat het slopen van de bestaande verouderde gebouwen en burelen, het behoud van de nieuwbouwloods van het bouwjaar 2005, en de bouw van een nieuwe productie- en opslagruimte. Het nieuwe gebouwencomplex zal, net zoals het huidige, gebruikt worden voor de productie en opslag van minerale producten voor plantenvoeding.

Het gedeelte nieuwbouw omvat een grote opslaghal met betonnen boxen voor de opslag van de verschillende grondstoffen en een mengbox, een nieuwbouw productiehal met laadinstallatie en betonnen boxen voor de opslag van het eindproduct, een volledig overdekte laadhal met laadtrechter teneinde verspreiding van stofemissies te voorkomen, een stockageplaats voor het occasioneel onderhoud van de bulldozers en een nieuw bureelgebouw met vergaderruimte, refter + keuken, onthaal voor bezoekers en chauffeurs, sanitair, labo’s, technisch lokaal, bergruimte en burelen.

Bouwheer Haspagro nv
Locatie Tienen
Status Opgeleverd - 2016
Oppervlakte 7000 m²

Productie- en opslagruimte met kantoren

Haspagro

Materialisatie

Het onderste gedeelte (hoogte 5,50m) van de wand van de loodsen wordt uitgevoerd als een plint in ter plaatse gestort zichtbeton. Het bovenste gedeelte van de wanden is vervolgens uitgevoerd in prefab betonpanelen. Het dak is uitgevoerd in donkergroene golfplaten, afgewisseld met transparante stroken. Het buitenschrijnwerk en de dakstructuur zijn uitgevoerd in hout. (dit om corrosie uit te sluiten)

Het kantoorgebouw is traditioneel opgetrokken in baksteen met antraciet grijze aluminium raampartijen.

Detail

Interieur