25 appartementen + winkelruimte

Vierde Lanciers

Langs de Astridvest wordt een nieuwbouw voorzien met luxueuze appartementen van één of twee slaapkamers. De voorgevel van het gebouw aan de rechterzijde, gelegen op de 4

de Lancierslaan, blijft behouden. Achter deze gevel wordt een nieuwbouw gerealiseerd met appartementen van twee of drie slaapkamers.

Het binnengebied is grotendeels onderkelderd voor de ondergrondse garage. Het dak van deze ondergrondse garage is gedeeltelijk uitgevoerd als terrassen van appartementen op het gelijkvloers. Het grootste deel van dit dak is voorzien als groendak (intensief – deel met struiken).

Het gedeelte van de tuin dat niet onderkelderd is wordt gebruikt als infiltratiezone. Er werd een WADI met treurwilg en aangepast groen voorzien.

Programma 25 appartementen
1 winkel ruimte
Bouwheer Geerivan nv
Locatie Tienen
Status Opgeleverd - 2016
Oppervlakte 4750 m²

25 appartementen + winkelruimte

Vierde Lanciers

Materialisatie

De straatgevel is ontworpen in witte steen (witte gekloven betonblokken) met antraciet buitenschrijnwerk. Aan deze gevel worden balkons opgehangen volgens een “willekeurig” patroon.

De straatgevel van de buur blijft grotendeels behouden: natuursteen + “rode” en “zwarte” baksteen. Het buitenschrijnwerk wordt vervangen door aluminium ramen (antraciet) en houten inkompoort.

Detail